Nå er tiden kommet for sakprosaen. Vi har valgt ut to bøker, en klassiker om kolonialisme og rasismens psykologi, Black Skin, White Mask av Frantz Fanon og en kritikerrost og mange ganger oversatt bok om livet med funksjonsnedsettelser, Jeg lever et liv som ligner deres av Jan Grue.
Jeg har en medfødt muskelsykdom. Jeg er rullestolbruker. Jeg har høy utdannelse. Jeg er i jobb. Jeg er familiefar. Jeg er tilsynelatende vellykket. Hva skulle til for å komme hit?
Jeg lever et liv som ligner deres handler om å leve i en sårbar kropp. Det er en fortelling om arbeid, om drømmer og om en lengsel etter det allmenne. Det er en bok om det vanlige og det uvanlige livet.
First published in 1952, Frantz Fanon’s Black Skin, White Masks is one of the most important anti-colonial works of the post-war period.
Frantz Fanon’s urgent, dynamic critique of the effects of racism on the psyche is a landmark study of the black experience in a white world. Drawing on his own life and his work as a psychoanalyst to explore how colonialism’s subjects internalize its prejudices, eventually emulating the ‘white masks’ of their oppressors, it established Fanon as a revolutionary anti-colonialist thinker.