Ladivine – Marie Ndiaye

410.00kr

Innbundet.

«Hun skalv overrasket og henrykt hver gang hun hørte sitt nye navn, og selv om hun i begynnelsen av og til kunne glemme å svare, så skjedde ikke det lenger nå, og denne Clarisse med vakkert kastanjebrunt hår, rettet med rettetang, og et glatt, åpent ansikt fullt av freidig selvtillit, kunne ikke la være å føle en aldri så liten foraktelig medlidenhet for den hun hadde vært bare noen måneder tidligere, hun som het Malinka, som ikke kunne sminke seg, tomskallen med forskremte øyne, denne obskure jenta som het Malinka.»

Clarisse Rivière lever et dobbeltliv preget av samvittighetskvaler og skamfølelse. Skyldtynget, men kompromissløs, later hun som om hun er foreldreløs overfor mannen og datteren, heller enn å fortelle om moren, Ladivine – en fattig, mørkhudet hushjelp. Slik lever Clarisse et liv med familien og et annet som Malinka – hennes egentlige navn – når hun i det skjulte besøker moren en gang i måneden. Men hemmeligheten vokser seg for stor, og avgrunnen mellom henne selv og mannen blir uoverskridelig. Da han forlater henne, finner hun trøst og nærhet hos en annen, men det skal vise seg å bli en skjebnesvanger romanse.

Ladivine er en gåtefull og hjerteskjærende fortelling om tre generasjoner med kvinner hvis skjebne defineres av skam, hemmeligheter og søken etter identitet.

Oversatt fra fransk av Synneve Sundby

3 på lager

Vipps

Beskrivelse

Solum