Livet her er vidunderlig – Marie Darrieussecq

300.00kr

Innbundet.

Handlingen, det å kle av seg og stille seg foran lerretet og der­etter gå til verks: Dette er huden min, jeg skal vise fram magen min, og hvordan brystene og magen min er formet … En kvinnes nakne selvportrett, alene med seg selv og med kunsthistorien.

Livet her er vidunderlig er en poetisk og personlig skildring, gjennom finhugde øyeblikksbilder, av Paula Modersohn-­Beckers altfor korte, men ­intense liv. Vi møter henne her som ung kunstner, hustru, som kvinne og nybakt mor.

Paula Modersohn-­Becker ble født i Tyskland i 1876 og døde 31 år gammel, like etter å ha født en datter. Hun var en del av kunstnerfelleskapet i Worpswede i Nord-Tyskland, men følte også en sterk dragning mot det urbane kunstner­livet i Paris, der hun blant andre fikk møte Rodin og ­Monet. Dessuten var hun en nær venn av poeten Rainer Maria Rilke og hans kone, billedhuggeren Clara Westhoff. Hun solgte bare tre bilder mens hun levde, men etterlot seg et omfattende og banebrytende kunstnerskap helt utenom det vanlige.

3 på lager

Vipps

Beskrivelse

Solum